Contact information Home

 

Къща за гости "Морски хоризонти" в село Равадиново отвори врати през септември

През месец септември отвори врати къща за гости "Морски хоризонти" в с. Равадиново, община Созопол. Къщата е реализирана с помощта на средства, отпуснати по проект по ОП "Развитие на селските райони" - мярка 312.

За повече информация

cfsgsgsg

Сдружение „Българска туристическа камара” и Агенцията по заетостта – със Споразумение за сътрудничество

Изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Валентина Георгиева и Председателят на Управителния съвет на Сдружение „Българска туристическа камара” инж. Стоян Лазаров подписаха на 08.10.2015 г. Споразумение за сътрудничество.

Агенцията по заетостта, като доказан партньор на пазара на труда, ще предоставя на Сдружението актуална информация за търсещите работа лица по образователен и квалификационен признак, на национално и регионално ниво. Агенцията се ангажира да оказва съдействие, относно програми и мерки за обучение на наети лица и посредничество при наемане на работа в сезонните туристически обекти. Членовете на Българската туристическа камара ще имат и възможността да участват в трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта, както и в събития, организирани в рамките на EURES мрежата.

Българската туристическа камара ще предоставя информация за работодателите - членове на Сдружението, които искат да получат съдействие при наемане на персонал, информация за потребностите от обучение на безработните и вече наетите лица в бранша. Агенцията по заетостта ще получава актуална информация за тенденциите и новостите в развитието на туристическия бранш от своя нов партньор.